•   

 • Látogatók mondták
  • Kovács NóraegyetemistaDebrecenMinden évben nagyon várom a Nyelvparádét. Mindig rengeteg hasznos információval, újdonságokkal és sok új tanulnivalóval térek haza.

  • Tóth AndrásszülőBudapestMinden évben eljövünk a Nyelvparádéra, most már a gyerekeimmel együtt. Amíg mi a feleségemmel a standok kínálatát böngésszük, addig őket a gyerekprogramok szórakoztatják.

  • Varga Beátafelvételiző diákPécsNyertem egy nyelvvizsga-felkészítő könyvcsomagot a regisztrációmmal! Már ezért is megérte eljönni!

  • Major FerencnényelvtanárBudapestA Nyelvparádé nagyon tanulságos és lelkesítő volt számomra.

  • Szemán BarnalátogatóBudapestAz ismerőseimnek is szoktam mondogatni, hogy ez egy nagyon hasznos és igen jó "vásár", elhihetitek, mert már régóta járok ki, és még soha nem csalódtam.

A 2015-ös Nyelvparádé sikere volt:

Sikerélmény a nyelvtanításban – módszertani konferencia nyelvtanároknak

 • Szeretnéd minden nyelvórádat sikerélményként megélni?
 • Vágysz arra, hogy tanítványaid elismerjék munkádat?
  Vártad már, hogy vége legyen a tanévnek?
 • Tartasz tőle, hogy a nyár nem nyújt elég feltöltődést ahhoz, hogy szeptemberben újult erővel vágj bele a nyelvtanításba?
 • Szeretnél olyan hatékony eszközök birtokában lenni, amelyek a színes nyelvórákon túl még nagyobb szakmai elismerést nyújtanak?
 • Több motivációra vágysz, mint az a közhely, miszerint „a tanár örömének forrása a diákjainak sikere”?
 • Szívesen fogadsz olyan tippeket, segédanyagokat, amelyek növelik saját önértékelésedet is?


A Sikerélmény a nyelvtanításban című módszertani konferencia célja, hogy tanítványaid sikere mellett saját szakmai fejlődésed is örömforrássá váljon.

 

A konferencia előadói voltak:

Enyedi Ági

Kőrösi Bálint

Medgyes Péter

Prievara Tibor

Szalay Ádám

Tölgyesi Zsuzsa - Kiss Edó

 

A 2015. évi konferencia programja
Időpont Előadás címe Előadó Tartalma
10:30-11:15 Mégis kinek a sikere? Enyedi Ági - nyelvtanár, tréner A nyelvtanári munka végigkíséri a nyelvtanulót a tanulás győzedelmes és kudarcos szakaszain egyaránt, és mi, nyelvtanárok ugyanúgy megszenvedjük a göröngyös útszakaszokat, mint a tanulók. De igaz-e, hogy a tanári siker egyetlen vagy legfőbb mutatója a sikeres nyelvtanuló? Mi más adhat még sikerélményt, és hogyan tudjuk észrevenni a siker másnak nem feltűnő jeleit? Nézzünk együtt a siker mögé, és gyűjtsünk együtt ötleteket és energiát a tanévre!
11:15-11:45 Maga magabiztos? Biztos? Tölgyesi Zsuzsa - tanulmányi ig., Kiss Edó - tanulmányiig.h. (Tudomány Nyelviskola) Számtalanszor előfordul, hogy bár a tudásuk megvan hozzá, tanítványaink mégsem tudják kihozni magukból a legjobbat. Lehet-e magabiztosságot tanítani? Milyen szerepe van ebben a tanárnak és a tanár magabiztosságának? Milyen eszközökkel lehet ezen javítani?
rövid szünet      
12:00-12:30 Anki és Rubric - A sikeres nyelvtanár két jóbarátja Kőrösi Bálint - nyelvtanulási motivátor (Öt év - öt nyelv) Két egyszerű eszköz arra, hogy maximális esélyt adhass a diákjaidnak a jó eredményre - te pedig az ő teljesítményüktől függetlenül érezheted  sikeresnek magadat. 
12:30-13:15 Motiváció a XXI. századi iskolában Prievara Tibor - nyelvtanár (Tanárblog) A XXI. századi munkavállalók sikerét az iskolában alapozzuk meg. Hogyan alakítható át a pedagógiai gyakorlat ahhoz, hogy tanítványaink és mi magunk is sikeresek legyünk a munkánkban?
ebédszünet      
13:40-15:00 Ragadj meg minden lehetőséget, hogy nyelvterületen képezhesd magadat! Erasmus+pályázatokon részt vett nyelvtanárok Mennyivel nyújt többet, mást a nemzetközi környezetben való továbbképzés? Milyen hozadékai vannak a külföldön eltöltött néhány hétnek?
  Vegyesfelvágott tálalva Tamus Tünde (Tudomány Nyelviskola)  
  Mi van, ha nincs? Aklan Anita (Tudomány Nyelviskola)  
  Az üzleti az valóban üzleti? Juranovszky Andrea (Tudomány Nyelviskola)  
  Tanuljunk britül! Dürrné Rákos Zsuzsa (Szabó Lőrinc Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola és Gimnázium)  
  Mit mesél a Bécsi-erdő? Gergely-Ágh Zsófia (Klebelsberg Kuno Általános Iskola és Gimnázium, Dunakeszi)  
  Az IT használható csodái Molnár Emese (Tudomány Nyelviskola)  
  Mindent bele! Tantárgytanítás idegen nyelven Szulágyi Krisztina (Újpesti Könyves Kálmán Gimnázium)  
  Játsszunk mi is! Hudacsek Éva (Széchenyi István Általános Iskola, Dunakeszi)  
15:15-15:45 A fenéken billentés művészete Szalay Ádám - hatékonyságnövelő és motivációs tréner (Sikerkód) Cseh Laci idén ismét aranyérmes lett. Kiváló edzője, Plagányi Zsolt azt mondta: legfontosabb feladata az volt, hogy kiűzze az úszóból a belé ivódott hitet, miszerint ő az örök második-harmadik. Sikerrel járt. Ehhez az kellett, hogy Plagányi Zsolt a munkájára ne ÁLLÁSKÉNT, ne is pusztán KARRIERKÉNT, hanem igazi HIVATÁSKÉNT tekintsen. Nyelvtanárként is ez a siker igazi záloga. Hiszen ha valaki  nyelvvizsgára készül, nemcsak nyelvtanárra van szüksége, hanem egy személyben kiváló edzőre is. Aki elhiteti vele, hogy igenis képes rá. Ez a fenéken billentés művészete. Ettől válhat a munka hivatássá.
15:45-16:30 A hasbeszélő Medgyes Péter professzor emeritus Manapság a (nyelv)tanárok jelentős hányada frusztrált és boldogtalan. A hasbeszélő bábummal folytatott dialógus arról szól, van-e kiút ebből a sivár helyzetből, és ha igen, merre keressük.
       

 

Kedves Résztvevő!

Ezen a linken a Nyelvparádén 2015. szeptember 11-én megtartott, Sikerélmény a nyelvoktatásban című módszertani konferencián elhangzott Erasmus+ KA1 mobilitásokról szóló szakmai beszámolók találhatók.